Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Χειμερινές εργασίες.

Τώρα τον χειμώνα προσπαθεί ο Μελισσοκόμος να εκμεταλευτεί τον "νεκρό χρόνο" με διάφορες εργασίες συντήρησης υπάρχοντος υλικού,ανακατασκευής ή εξ αρχής κατασκευής.
Ετσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω 93 πατώματα,μιας και η ξυλεία είχε αγοραστεί από την εποχή της δραχμούλας.Να όμως που μια απροσεξία μου παρ΄ολίγο να μου στοιχίσει τον δείκτη του αριστερού μου χεριού από το δισκοπρίονο.Ευτυχώς η βλάβη είναι αναστρέψιμη όπως λένε οι ειδικοί,αλλά η εργασία δεν ολοκληρώθηκε.Και ενώ ήμουν απογοητευμένος,όχι γιατί τραυμάτισα το δάχτυλο αλλά γιατί δεν "πρόκανα"να φτιάξω τα πατώματα,εμφανίζεται ο καλός φίλος ο Περικλής ο Πατεντιάρης και μαζί με τον φίλο Παναγιώτη σε δύο απογεύματα έτοιμα 93 πατώματα.
Ο Περικλής στο δισκοπρίονο,ο Παναγιώτης στην πυροσφράγιση και από κοινού στο μοντάρισμα.
Βέβαια με το πέρας των εργασιών είχε τσιπουροκατάνυξη (με πρόπολη βεβαίως) και με τις "ευλογίες "του Παπανικόλα.Στην φωτο δεξιά ο Παπανικόλας,στο κέντρο ο υποφαινόμενος και αριστερά ο Πέρης ο Πατεντιάρης,ο Παναγιώτης την έκανε....

Καλά Χριστούγεννα !







7 σχόλια:

Exagono είπε...

ΟΙ φιλοι στις δυσκολες στιγμες φαινονται και αποτι φαινεται εχεις αρκετους.Περαστικα με υγεια το νεο ετος χωρις ατυχηματα,Ευχαριστω για τις ευχες.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Περαστικά.Καλά Χριστούγεννα,Χαρούμενο και Δημιουργικό το 2009.

μελιΣακης είπε...

Ο μελισσοκομος συν τοις άλλοις πρεπει να είναι και ξυλουργος!
Οι ενωσεις είναι με δόντια ή με μισοπατούρα? Ξυλεία υπάρχει στο εμπόριο ετοιμη, καταλληλη για κυψέλες,εννοώ το παχος ,το πλατος της σανιδας, ή κατοπιν παραγγελιας?
Καλή συνέχεια(η προεργασια και το βαψιμο ειναι ο μεγαλος μπελάς). Βρισκομαι στην ιδια φαση (50 κυψελες)Περαστικά και Καλά Χριστουγεννα.

KOSTAS είπε...

Γιώργο λυπάμαι για το ατύχημα και σου εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση! Χαίρομαι όμως που οι καλοί σου συνεργάτες και συνάδελφοι, βρέθηκαν στηρίγματα, στην δύσκολη στιγμή, έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι και οι φίλοι!
Θαυμάσιο το post, ενημερωτικό και με πολλές φωτογραφίες! Αλλά δεν νομίζω πως αυτό που κρατάς είναι τσίπουρο, φαίνεται σαν …. φραπεδάκι με γάλα!
Φίλε Γιώργο σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, και η έλευση του Νέου Έτους 2009 να δώσει υγεία, ευτυχία και τύχη στην οικογένεια σου!
Καλά Μέλια!

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και ανταποδίδω τις ευχές.
@Αθ.Μιχαηλίδης:Οι ένωση με πατούρα όχι με δόντι,όσο για την ξυλεία δεν νομίζω να υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο με το πάχος-μήκος-πλάτος που θέλουμε,μόνο κατόπιν παραγγελίας,αν ήταν όπως τα θέλαμε δεν θα την "πατούσα" και εγώ.
@Φίλε Κώστα ευχαριστώ πολύ,όσο για το ...φραπεδάκι με γάλα το αποχωρίστηκα από εικοσαετίας και πλέον.Είναι τσίπουρο με γλυκάνισο και μερικές σταγόνες πρόπολης γι΄αυτό και το κιτρινωπό χρώμα.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

melisettas είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΙΑ ΤΟ 2009,2010,2011.....
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

kalamiotis basilis είπε...

περνατε καααλαα στην Ραψίστα