Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Κινητή Βάση...η άλλη άποψη!


Αυτή η κινητή βάση είναι αεριζόμενη (σίτα)

και από κάτω κόντρα πλακέ..

που τοποθετείται συρταρωτά από το πίσω μέρος..

και με δυνατότητα τοποθέτησης γυρεοπαγίδας στο εσωτερικό
του μπροστινού τμήματος..

και το σκαφάκι συλλογής της γύρης κάτω από την σανίκα
πτήσεως..

έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζει η όψη της κυψέλης για
να μπερδεύει τις συλλέκτριες και προστατεύεται η γύρη σε
περίπτωση βροχής..

15 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Γιώργο αυτό το στύλ βάσης το έχω δεί νομίζω και σε μερικά μπλόγκ των Τούρκων.
Καλή δουλιά και έξυπνη φαίνεται.

Mesologgi bee είπε...

Πολλή καλή δουλειά Γιώργο .ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

Σπύρος Σφήκας είπε...

Γιώργο συνφωνώ με τον Μάρκο για τους Τούρκους. Περιμένω αν βγεί κάτι τέτοιο στην αγορά θα τις αλλάξω όλες τις δικές μου, γιατί για να φτιάξω δεν το βλέπω.

Unknown είπε...

Γιώργο πολλή καλή ιδέα , οι βάσεις που χρησιμοποιώ μοιάζουν παρά πολύ με τις δικές σου μόνο που η είσοδος έχει το ίδιο ύψος αλλά μεγαλύτερο μήκος τώρα βάζω ένα ξύλο και την κλίνω από μπροστά και ασφεντιλιά όταν θέλω να της μειώσω την είσοδο για τις σφήγκες ψάχνω μια ιδέα για πιο εύκολο κλείσιμο και ταυτόχρονα να μπορείς να μειώνεις και την είσοδο όσο θες. ¨οσον αφορά να λειτουργεί και σαν γυρεοπαγίδα το έχω δει σε μια Ιταλική βάση αλλά είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος και δεν ταιριάζει με του κοινούς ορόφους η σήτα μάλιστα που έχει είναι με πλαίσιο και εφαρμόζεται χωρίς να την καρφώνεις και έτσι βγαίνει και μπαίνει πολύ εύκολα.Τώρα ερώτηση η σήτα που έχεις βάλει χωράει τους γυρεόκοκους να περνάνε, το έχεις δοκιμάσει και δουλεύει ? και μετά από ότι βλέπω χαλάς μια κανονική γυρεοπαγίδα ή αγοράζεις τα πορτάκια χωριστά? υπάρχει τρόπος να φτιάχνεις την σήτα της γυρεοπαγίδας από μόνος σου? το σκαφάκι το φτιάχνεις μόνος σου? σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις το πλαστικό σκαφάκι από τις γυρεοπαγίδες που κυκλοφορούν ? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι κάτι που με έχει απασχολήσει και μένα.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Μάρκο την ιδέα την πήρα από ένα παρόμοιο πλαστικό μοντέλο που έχει η ΑΝΕL.
Σπύρο κοίταξε στην ιστοσελίδα της ANEL έχει κάτι πλαστικές με διαφορικά σημεία εισόδου.
Αλέξανδρε η γύρη περνάει από την σήτα,όχι όμως και οι μέλισσες,το δουλεύω με άριστα αποτελέσματα και μάλιστα έχω 125 βάσεις από τις οποίες οι 100 είναι στα μελίσσια.Οσο για τα πορτάκια τα πήρα από την ΑΝΕL.Τα σκαφάκια τα έκανα από αλουμίνιο γιατί τα πλαστικά της ΑΝΕL έχουν μικρότερο πλάτος από τις βάσεις και δεν μου ταίριαζαν.Επιπλέον η σήτα της βάσης είναι ενιαία.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Χρυσοχέρι Γιώργο.

Ανώνυμος είπε...

γιωργο πολυ καλη και ειναι οτι εψαχνα μονο που εχω μια απορια, η βαση για την γυρεοπαγιδα με το περιμετρικο πηχακι ποση διαφορα εχουν στο υψος

Ανώνυμος είπε...

γιωργο πολυ καλη και ειναι οτι εψαχνα μονο που εχω μια απορια, η βαση για την γυρεοπαγιδα με το περιμετρικο πηχακι ποση διαφορα εχουν στο υψος

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Νίκο αύριο θα σου δώσω αναλυτικά τις διαστάσεις για να την κατασκευάσεις.

galifabee είπε...

Γιώργο η ANEL μπορεί να σου πουλήσει ξεχωριστά την σήτα χωρίς να χρειαστεί να πάρεις όλη την παγίδα , και δεύτερον τι εννοείς η σήτα είναι ενιαία στην πέμπτη φωτογραφία η πρώτη σειρά από τις τρύπες της σήτας η γύρη πρέπει να πέφτει πάνω στο πηχάκι όπως φαίνεται από την φωτογραφία.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Αλεξ η γυρεοπαγίδα (το κίτρινο πράγμα της φωτογραφίας)πωλείται και σκέτο (έτσι τα πήρα εγώ προς 2 Ευρώ? αν δεν κάνω λάθος).
Οσο για το μπροστινό πηχάκι δεν κρατάει την γύρη γιατί δεν έβλεπα να πέφτει έξω από το σκαφάκι ούτε ίχνος και μάλιστα μιλάμε για πολύ γύρη,σχεδόν γέμιζαν τα σκαφάκια κάθε μέρα και ας είναι μεγαλύτερα από τα πλαστικά της ΑΝΕL.

evangelos naxios είπε...

Φ Ο Β Ε Ρ Ο Σ!

galifabee είπε...

Γιώργο μπορείς να μας πεις πότε βάζεις τις παγίδες και πόσες μέρες τις αφήνεις.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, το σκαφάκι το εφτιαξες ή το αγόρασες έτοιμο;

Nikolaos είπε...

Προς "νικολας θεσσαλονικη":
Μπορώ να έχω τις διαστάσεις αυτής της θαυμάσιας κινητής βάσης του κ. Τρικαλινού ;