Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Κέρινα βασιλικά κελιά.

Ενα τέχνασμα παρασκευής 90 βασιλικών κελιών με ένα "βούτηγμα" στο κερί!













Κέρινα βασιλικά κελιά,για τους λάτρεις της παραδοσιακής βασιλοτροφίας.

7 σχόλια:

manos είπε...

Ο πιο ευκολος τροπος εδω στη Κρητη να φτιαχνεις βασιλικα κελια ειναι να συλλεγεις τους καλυκες απο 9αρες σφαιρες.
χαχαχαχχαχα πλακα κανω

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Φεύγω για τη σκάλα του Μιλάνου γιατί αρχίζει το πρόγραμμα. Γράψε σε παρακαλώ εσύ αναλυτικά τη διαδικασία για τα βασιλικά κελιά και γω θα σου στείλω ένα cd με τα αυθεντικά τραγούδια της σκάλας με τους αδερφούς Μιλάνου. Σήμερα είναι και μέρα μνήμης του Τσιτσάνη. Σαν σήμερα γεννήθηκε και πέθανε.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

@manos
Μάνο όντως έτσι είναι.
Μόνο που στη φωτογραφία που ανάρτησα είναι τα βλήματα από 9mm.
@Θεοδόση
Εύχομαι να περάσεις όμορφα και περιμένω τα cd.
Εμείς οι Τρικαλινοί φυσικά και ξεχνάμε τον Βασίλη Τσιτσάνη,όπως και όλοι οι Ελληνες πιστεύω.Μάλιστα η ΝΕΤ είχε και αφιέρωμα στην μνήμη του.
Θεοδόση έχω και βίντεο σχετικά με τα βασιλικά κελιά,αλλά δεν γνωρίζω γιατί αποτυγχάνει η μεταφόρτωσή του.Αν μπορείς να βοηθήσεις καλό θα ήταν να το αναρτήσω,γιατί είναι κατατοπιστικό.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Διόρθωση:ΔΕΝ ξεχνάμε.

μελονικος είπε...

xΚαλά είναι τα κέρινα μαναστάσια. Ίσως και πιο καλά. Κάποτε έκανα και εγώ. Προ αμνημονεύτων χρόνων. Τι μου θυμίσατε!! Να είστε όλοι οι νέοι καλά. Να μου επιτρέψετε να επισημάνω. Όχι βασίλισσα. Δεν είναι. Μάνα είναι. Τίποτα άλλο. Οι παλιοί τη λέγανε «ο πρώτος» που παραπέμπει σε Αριστοτέλη.

blacksheep είπε...

Καλημέρα φίλε.

Μπράβο για την ωραία δουλειά που κάνεις.
Μια ερώτηση.
Εξαιρώντας το γεγονός ότι είσαι θιασώτης της παράδοσης όπως γράφεις, γατί χρησιμοποιείς κέρινα κελιά για να φτιάξεις βασίλισσες?
Υπάρχει και άλλος λόγος?
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Αριστέας και δεν έχω κάποιος εμφανή πρόβλημα

Φιλικά Γιάννης Γάκος

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Φίλε Γιάννη καλημέρα.
Δοκίμασα όλα τα έξυπνα συστήματα (Ζέντερ,Αριστέας,τύπου Ζέντερ κ.λ.π.)και συγκρίνοντας την ποσότητα-για την ποιότητα δεν έχω την δυνατότητα-που παρήγαγα είδα ότι από τα κέρινα είχα καλύτερη απόδοση.
Και σκέφτηκα ότι οι μέλισσες δουλεύουν με βάση το κερί και όχι το υποπροϊόν του πετρελαίου που είναι το πλαστικό.Αρα γιατί εμείς που εκμεταλευόμαστε την μέλισσα να την υποχρεώνουμε να εργάζεται σε περιβάλον που δεν το θέλει?
Για τον λόγο αυτό λοιπόν προτιμώ τα κέρινα βασιλικά κελιά,τα οποία είναι δύσκολο να τα παρασκευάσεις με τον παληό τρόπο,αλλά από την στιγμή που σοφίστηκα αυτό που έδειξα,δεν υπάρχει πλέον κούραση.